Vårstädning som tar andan ur en

Nu när det är vår är det dags för vårstädning. Varje år gruvar jag mig för det. Vårstädning kräver att man river ut det mesta man har hemma. Sedan ska varenda vrå skrubbas ren, ugnen ska rengöras (görs två gånger per år), badkaren ska rengöras, liksom duschgolvet och brunnen, och tusen andra saker man så sällan tänker på. Det är jobbigt, tar tid men när det är färdigt - vilken känsla det ger!

Känslan av frihet och mys

Det är obeskrivligt härligt när städningen väl är klar. Vad är det ordning och reda gör med oss människor? Varför mår vi så dåligt av oreda och kaos? Visserligen är det högst individuellt, men de flesta människor mår bättre av ordning och reda än av kaos. Mycket få människor gillar att ha oordning hemma hos sig. Till och med djuren önskar få ordning i sina bon, de har oftast en alldeles säregen känsla för ordning, men det är en annan sak. För min del är det en känsla av frihet att ha det rent runt mig. Jag har slängt allt gammalt skräp, jag har gjort rent och då kan jag börja mysa med mina familj igen.

Får tips från nätet

Jag får så bra tips på vårstädning från nätet! Det är många praktiska tips, om man nu inte vet hur man ska gå tillväga. Man kan ha sin egen checklista på var man ska städa. Det finns ju ställen man glömmer bort att städa på. Jag måste säga att jag beundrar städpersonalen, som gör detta varje dag, som har det som sitt jobb. Antagligen trivs de med detta, annars skulle de ju välja att göra annat! Vårstäda du med! Kan jag, kan du också!

12 Jul 2017