Städa inte lätt

Tänk att det ska vara en konst att städa. Det låter ju så lätt att städa men är inte det. Vilka medel ska man välja. Om man hittar en fläck på väggen, ska man då ta Ajax, vanligt diskmedel, såpa, eller? Likaså om man hittar en fläck på skinnsoffan, vad ska man ta bort det med? Min mamma hade vetat om det, men henne kan jag ju inte ringa för minsta lilla fläck. Med småbarn blir det många fläckar och det skulle bli många och långa samtal. Tur då att jag hittade en site på nätet som handlar om allt om städ.

Här får man tips och råd

På siten Allt om städ får du råd och tips om hur man kan göra när man behöver städa. Där finns också tips på vilka tjänster som ingår i RUT-avdragen. Det är bra att få det klargjort, eftersom det är lite oklart vad man kan göra avdrag på. På vardagarna är jag mer eller mindre tvungen att anlita en hel del hushållsnära tjänster, som barnhämtning, städning och så vidare, men nu, under sommaren när livet inte ä lika hektiskt, kan det vara bra att helt enkelt veta hur man gör när jag själv ska städa hemma.

Sommar är familjetid

Det är så skönt att ta tid för familjen under sommaren. Vi passar alltid på att ha kvalificerad tid med våra barn. Då får de all den tid de behöver med oss föräldrar. Vi gör roliga saker med dem. De får vara utomlands, vi är alla lediga och vi ägnar oss bara åt våra barn. Däremellan är det så mycket annat som händer, men sommar är familjetid. Hoppas du njuter, du med!

1 Aug 2017