Öppna eget

Jag har länge närt en dröm om att bli egenföretagare. Jag trivs med mitt karriärsval och tycker att advokatyrket passar mig, men kanske är nästa steg att öppna en egen advokatbyrå? Med en egen verksamhet kan jag eventuellt på sikt på lite mer tid hemma, även om det i början förmodligen blir tvärtom.

Jag var ute och tittade på några lediga lokaler i Trollhättan i helgen. Inte för att jag på långa vägar är redo för ett beslut idag, men för att kolla av marknaden lite. Jag såg flera som jag gillade och som hade passat vilket bara gör att det kliar i kroppen ännu mer.

Det handlar om att våga

Det finns så många coola kvinnor som förebilder idag och jag tänker att om de klarar det så gör jag det med. Elizabeth Mazzi Fritz och Isabella Löwengrip för att nämna två. Ok Isabella Löwengrip är inte advokat, men hon är en förebild för mig som kvinna, mamma och entreprenör. Jag har världens finaste barn som är bekvämt ordnade på förskola och skola, och jag har en mycket stöttande man som tycker att jag ska satsa. Egentligen handlar det bara om att våga, men för att våga behöver man en bra plan.

Gällande lokal så känner jag mig trygg med Wallexia fastigheter, där har vi ytterligare ett företag att se upp till - superproffsigt! Jag ska kontakta dem i veckan för att få se en till ny lokal som kommit ut. 

Vem vet, nästa år är jag kanske egenföretagare med egna anställda... hur coolt vore inte det?

26 Apr 2018