Nu är våren här

Äntligen! Påsken är förbi med både snö och kyla och vi har nu fått lite sol på oss. Det behövdes verkligen eller hur? Nu börjar det bli dags att se över trädgården och vad som behöver planteras. Det första jag ska göra är att skaffa lite bra gödsel, och ett par lådor med blommor från Skalleberg, en handelsträdgård i Stockholm. Idag ska jag dock inte prata om blommor, utan om det blommorna växer i - jorden! 

Tips för att slippa ogräs

För dig som odlar saker hemma är ogräs den värsta fienden. Det blir ledsamt och tråkigt att odla rödbetor, morötter och andra grönsaker om man måste lägga massor av tid på att rensa ogräs. Till slut så struntar man i det och låter köksträdgården bli en gräsmatta. Men nu ska du få några bra tips som gör att du får mindre ogräs!

De värsta kommer underifrån

Den jord du köper och fyller på med innehåller sporer och fröer från ogräs. Den jord som redan ligger innehåller även den massor och genom att täcka över med till exempel wellpapp så dödar man dem. Sedan fyller man på med vanlig kogödsel som fått bränna i minst ett år, gärna två. I den finns inga ogräs och det är nästan omvandlat till matjord. 

Du kommer att få minimalt med ogräs och kan lägga tiden på andra saker istället. Som att plantera om tomaterna, se till att löken får bra tillväxt eller bara njuta av din trädgård! 

18 Apr 2021