Jobba som personlig assistent

Ett yrke som är mycket viktigt, det är att jobba som personlig assistent. Det kan vara i form av personlig assistans Malmö till exempel hos Ekens Assistans. Det finns lite olika vägar att gå om man vill jobba som detta. Oftast är det inte krav på vårdutbildning för att få jobb som det, men det kan vara skönt att ändå ha det i bakfickan så att säga. När man jobbar som personlig assistent så jobbar du med att ge stöd i vardagen åt människor med stora funktionshinder. Det kan vara bra med en grundutbildning via Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, men som sagt, ofta finns det inga krav på det. Det är nämligen brukare i samråd med den assistansförmedling som bestämmer vem de vill ska jobba hos brukaren. Mycket handlar om personlig kemi. 

Ge hjälp i vardagslivet

Som personlig assistent så är man en persons armar och ben oftast. Man ska finnas för sin brukare så att den personen kan klara av sin vardag på ett bra sätt. Det gör att de saker han eller hon inte kan göra själv, det ska du assistera med att göra. Det kan handla om att laga/äta mat, sköta hygien, sköta hem och så vidare. Det är de så kallade grundläggande behoven som du ska hjälpa till med. Som personlig assistent kan du hjälpa din brukare med att tvätta sig, äta, klä av och på, andas, gå på toa och så vidare.

Du är mitt i en persons privatliv då du jobbar med personlig assistans Malmö, så det gäller att du har respekt för brukaren och brukarens behov. 

17 Nov 2022