Innan badrumsrenoveringen...

Har du nyss flyttat? Är du på väg att dra igång en badrumsrenovering? Eller är du bara trött på de badrum du har just nu? Du kanske drömmer om moderna badrum med svart granit, vita badkar, träpanel och badlakan i dova färger? Det finns så mycket vackert kakel och klinker att klä badrumsväggar och -golv. Innan du drar igång en stor renovering, bör du tänka igenom vissa saker, som vi här tar upp. Tipsen kommer från http://www.betongpoolen.nu/:

Tänk på vad det kommer att kosta

Vad kommer den totala kostnaden att bli när det är färdigt? När du väl satt dig ner och räknat på det, lägg till några tusen kronor till, eftersom de flesta renoveringar oftare blir dyrare än mindre än det man räknat med. När du har kommit fram till summan, kanske den motsvarar det du har råd med? Om så är, är det bara att sätta igång. Finns det något av det som ska göras, som du kan göra själv? Ska du kakla, kan du faktiskt lära dig göra det genom att läsa en hel del om hur du går till väga och sedan vara extremt noggrann då du gör det.

Hur lång tid kommer det att ta?

Har du ett litet badrum, eller bara ska renovera en liten toalett, är det stor risk att man räknar med att det ska gå ganska snabbt. Det stämmer oftast inte. Även en liten toalett, eller badrum tar tid. Det beror förstår på om du ska göra stora förändringar. Ju större förändring desto längre tid behöver du räkna med. Om du ska dra om rör, tar det längre tid, liksom att dra om elen. När det kommer till elen, bör du absolut inte göra det själv, eftersom du riskerar både dig själv och alla som i framtiden ska använda badrummet eller toaletten. Ta hjälp av en professionell elektriker till det jobbet. Lycka till!

8 Sep 2017