Ibland behöver man en byggställning

Måla huset, byta fönster på övervåningen, rensa takrännor eller laga taket. Det finns många tillfällen då en husägare måste upp på höga höjder och det är inte alltid det funkar så bra med en stege. Då finns det alternativ såklart. 

  • Hyr en skylift
  • Köp egen byggställning
  • Hyr en byggställning
  • Bygg din egen byggställning

En skylift är bra om man bara behöver den under en dag eller max en helg. Sen blir det dyrt att hyra den. Det är också bra att kolla om det funkar att köra den vid ditt hus för är det för mjukt eller om det lutar så är skyliften inte ett alternativ alls. 

Byggställning är bäst

Men jag avråder starkt från att bygga en på egen hand. Det är livsfarligt, speciellt om man ska upp på riktigt höga höjder. Se bara på bilden jag hittade! Det lutar åt alla håll och jag skulle vara livrädd att gå omkring där. 

Köper man en byggställning så se till att den har hjul, så slipper du köpa en jättestor sak som du sen inte vet var du ska förvara. Det tar rätt stor plats även nedmonterat. Mitt tips är att hyra byggställningar för då kan man få dem monterade av dem man hyr av, och de kommer sedan och hämtar dem när man är klar. Det är både det billigaste alternativet och det som känns säkrast. Passa på att både måla och rensa takrännor samtidigt, och kolla gärna om du behöver fixa något på taket också så slipper du hyra fler gånger. 

25 Feb 2021