Hur städar du efter en flytt?

Det spelar ingen roll om det handlar om en hyreslägenhet, en bostadsrätt eller en villa. När man flyttar in vill man att det är rent och snyggt. Att utforska sitt nya boende och hitta hår i golvbrunnen eller en rutten banan i kylskåpet är ingen höjdare precis. 

Det är upp till den som flyttar ut att se till att bostaden är ren och snygg och det finns några knep för att lyckas, om man inte anlitar hjälp med flyttstädning vilket kanske är det enklaste (och ibland det bästa) alternativet. 

Mina tips

Börja längst bort, och längst upp. Det är för att man ska låta smutsen följa med en genom bostaden och att man inte ska behöva städa samma ställe flera gånger. Att först sopa golvet och sedan städa ur garderoberna gör ju att man blir tvungen att sopa golvet en gång till vilket är onödigt. 

Använd milda rengöringsmedel. Även om det luktar "renare" med riktigt skarpa rengöringsmedel så är de inte bra för din hud eller dina lungor. Såpa är underskattat och en produkt som kan göra rent allt! Då menar jag även spisen. 

Beräkna tiden det tar på ett rimligt sätt. Att göra en flyttstädning går snabbare än man tror då det inte finns några prylar kvar att ta hänsyn till. Men det är ändå många som är lite för optimistiska när de planerar städningen. En lägenhet på 4 rum och kök får man räkna med att det tar en dag och är det en villa så bör man nog ge sig själv en vecka! 

17 Oct 2021