Helrenovera köket

Jag har ju skrivit om hur man kan förnya köket på bra sätt utan att det kostar allt för mycket. Men själv är jag bra sugen på en köksrenovering Uppsala. Det var ett bra tag sedan detta kök vi har nu byggdes och det kan vara bra att få in lite nytt känner jag. Såg att Hantverksportalen kan hjälpa till med renoveringar. Det kostar så klart en del att använda sig av hantverkare, men samtidigt så vet man ju att det blir ett bra jobb. Det man kan göra för att sänka kostnaderna är att riva ut köket på egen hand, så kan hantverkarna göra resten.

Planering är viktig

När man ska renovera är det viktigt att man har en bra planering samt att man sätter en budget som man sedan försöker hålla sig efter. Annars är risken att det drar iväg alldeles. Så innan vi bara kör igång med att renovera så ska vi bestämma hur det ska se ut, vad vi ska ha och vad det får kosta. Sedan kolla av med olika hantverkare för att jämföra priser. 

Vill även satsa på nya köksmöbler samt lite annat om vi ändå håller på. Alltid trevligt med nya möbler, nya mattor och nya gardiner med mera. Men det får man ta det sista. Först planera, sedan renovera, sedan inreda. Lutar åt att göra detta närmare våren, men planeringen kan vi ju börja med redan nu.

21 Feb 2020