Funderar på att byta bil

Vi har pratat ett tag om att kanske köpa en ny bil. Den vi har fungerar väl så sett, men tror att det ändå kan vara bra att byta upp sig. Min make har pysslat mycket med den gamla, köpt bilvårdsprodukter till den och haft sig. Men jag känner verkligen att vi borde satsa på en nyare bil. Jag kikade på en guide om detta med att köpa bil. Det första man ska tänka på är ju om man ska satsa på en begagnad eller om man ska köpa helt nytt. Jag kan ju säga att jag är grymt sugen på en sprillans ny! Sedan var det ju om man ska ha en bensin eller diesel-bil. Eller kanske om det är en elbil eller hybrid.

Kanske värt leasa bil?

Jag har även funderat på detta med att leasa bil. En sprillans ny bil kostar en del att köpa. Men leasar man en bil, får man en sprillans ny bil, men att man betalar ett par tusen per månad istället för att använda den. Det brukar då även ingå service, försäkring och ibland även vinterdäck. Det man betalar själv är skatt och bränslet.

Får fundera ett tag till

Jag och min man får nog diskutera detta ett tag och fundera över vad som kan passa vår familj. Kanske även satsa på större bil, även om vi nu är en familj på fyra. Man vet ju aldrig om det tillkommer fler barn.

7 Feb 2020