Förnya köket, utan att det kostar skjortan

Är du sugen på att renovera köket men inte fullt så sugen på att betala massor med pengar? Eller har du helt enkelt en tajt budget men ett kök som ser ut som det kommer direkt från 1982? Då finns det som tur är ett flertal lösningar på ditt problem. Här får du två tips på hur du kan förnya ditt kök, utan att det kostar hur mycket som helst. 

Byt köksluckor

Genom att köpa Faktum köksluckor så får du ett helt nytt utseende i ditt kök. Det är luckor som är anpassade för att fungera med IKEA-kök och då de allra flesta kök har standardmått så kan du faktiskt använda de luckorna även i andra kök. Dock med lite anpassning i så fall. Du får då ett exklusivt och personligt kök, till ett bra pris. 

Måla

För en rejält bantad budget är det ett bra alternativ. genom att sätta ny färg på köket får du ett helt nytt utseende. har du dessutom tillgång till en fräs så kan du också skapa helt nya luckor genom att fräsa mönster i de du redan har. Samma effekt kan du skapa med hjälp av tunna lister som du köper billigt i närmsta trävaruaffär. 

Köp begagnat

Det finns de som byter ut kompletta kök utan att det gamla egentligen är förbrukat. De vill bara ha ett nytt kök. Många av dem säljer då sina gamla kök på Blocket eller via andra kanaler. Du kan göra ett klipp genom att köpa begagnat kök. 

20 Jan 2020