Förnya köket till låg kostnad

Att renovera köket kan bli dyrt och det är inte alla som har den storleken på plånboken, eller lusten att lägga ut de pengarna när man kan förnya köket med enkla medel. Här tipsar jag lite om hur du kan tänka för att få ett nytt kök - utan att byta ut det gamla! 

Skåp, luckor & lådor

Den absolut största skillnaden får man genom att förändra skåpen i köket, och då tänker jag framför allt på luckorna. Det du kan göra med dem är:

En spegel på en lucka är inte ett glas man kan spegla sig i, utan ett sätt att bryta av den släta ytan. Det kan man göra på ett mycket billigt sätt med lister. Sätt dem cirka 5 cm in från kanten på luckan, och måla sedan så ser de exklusiva ut. Det går också att använda sig av MDF och göra en slags yttre ram, kant i kant med ytterkant på luckorna. Det blir jättesnyggt. Är man lite mer avancerad, och luckorna är gjorda av gediget trä, kan man istället använda sig av en överhandsfräs. 

Personligen anser jag nog att det räcker långt med lite ny färg på luckorna, och med nya kökshandtag så lyfter hela rummet. För en extra "ny-känsla" kan man dessutom se till att måla om väggar och tak också, tänk bara på att ta färg (eller tapet) som är lätt att torka av för det kan ju bli lite fett. 

22 Jul 2021