Fixa garageuppfarten

En garageuppfart med singel, eller grus, kan vara rätt snyggt men hur kul är det egentligen att plocka upp stenar ur gräsmattan eller höra hur de plingar till mot fönstren när man klipper gräset? Nej, här ska det fixas så det blir ett underlag man kan lita på och efter att ha läst lite på en sida som heter https://hantverksmarknad.se/ så har jag bestämt att det får bli asfalt. Varför då? Jo, det ska jag berätta!

Hållbart alternativ

Natursten är det många som använder och det håller ju hur länge som helst, men det är ganska dyrt och skulle en enda sten gå sönder så måste den bytas ut. Den går liksom inte att laga. Asfalt håller också länge, men blir det skador på den så är det väldigt enkelt att fixa. Det är ett av skälen till att vi kommer välja asfalt. Det andra är att jag tycker det är rätt snyggt, och barnen kan ha en basketkorg på garageväggen vilket kanske inte funkar så bra om man har grus. 

Kan man göra det själv för att spara pengar?

Man kan, men man bör låta bli. Att lägga asfalt är något som kräver kunskap och massor av tid. Att göra det på egen hand kan verka lockande men det kommer troligen att kosta mer istället i slutänden. Anlita proffs säger jag, för då vet man att det blir bra gjort och dessutom har de ju garanti på sina jobb. 

Tänk på det här

Jag har hittat rätt mycket information om asfaltläggning och tänkte tipsa lite:

  • Be om offert från många: De har väldigt olika priser och det kan handla om tusenlappar för samma jobb. 
  • Var ute i god tid: Asfaltsläggare jobbar på sommaren. Boka in dem redan på vintern eller hösten så vet du att de inte är fullbokade när du vill ha din uppfart. 
  • Undvik dörrknackarna: Det här är viktigt! De dörrknackande asfaltsläggarna från Irland i huvudsak är fuskjobbare! De kommer visserligen lägga en asfaltsuppfart till ett lågt pris, men det blir inte bra och du kommer troligen få betala någon för att göra om det redan efter ett år eller två. 

Risken för att de sistnämnda tar en handpenning och sedan försvinner spårlöst är också hög. Så anlita proffs, och be dem om referenser!

17 Feb 2021