En advokatfirma på barnens sida

I mitt jobb som advokat stöter man på alla sorters ärenden. Vissa ärenden går en förbi, påverkar en inte alls. Andra ärenden stannar kvar i tankarna och påverkar en desto mer. Och det är fall där ärenden rör barn. När barn är inblandade är det extra svårt, extra känsligt då man arbetar med det. Då måste man vara extra noggrann och tänka igenom ärendet riktigt, riktigt noga.

Ärenden om barn extra känsliga

Barn är känsliga och det som händer dem i deras barndom, kommer att påverka dem i sitt vuxenliv och det är så viktigt att det blir så bra som möjligt. Det är viktigt att brott som begås mot barn uppdagas. Har inte barnet en familj som tar till vara barnens bästa är det desto viktigare att juristerna kring barnet fattar rätt beslut. Och hur vet man det? Det viktigaste är ju att ta reda på vad som hänt barnet. Vad kan barnet själv berätta? Som okänd person bör man inte ta kontakt med barnet själv, om man inte känner att man kan och är proffs på det. Däremot är det viktigt att se till att någon professionell har pratat med barnet för att kunna veta vad som hänt. Vet man det, är det första steget för att kunna fatta rätt beslut. Kanske den som är professionell ska prata många gånger med barnet för att säkert veta vad som hänt. I vilket fall, är det alltid viktigt att barnet får komma till tals.

Någon måste stå på barnens sida

Det behövs många som är på barnens sida, eftersom våra domstolar inte är utformade för att passa barn. Barn fungerar ju ännu inte som vuxna. De kan inte berätta som vuxna om vad som har hänt dem. Det är sällan de kan berätta om klockslag, datum, eller händelseförlopp vilket en domstol helst vill. Därför är det desto viktigare att det finns sådana som kan hjälpa barn i en rättssituation. För en ensamstående förälder kan det kanske verka omöjligt att anlita en advokat som kan hjälpa barnet, vad kostar det? Gör jag mig fullständigt skuldsatt? Lugn, det finns både gratis advokat du kan rådfråga och få rättshjälp. Vilket innebär att har man inga medel, betalar domstolen en advokat som hjälper dig.

15 Jul 2017