Byter till nya fönster

Vi ska byta våra fönster. De vi har är det absolut inget fel på. Däremot vill vi ha underhållsfria fönster. Det innebär som de heter att vi inte ska behöva göra något åt fönstren efter installationen, de ska hålla i minst tjugo år om inte längre. Fönsterbyte är inget vi vill hålla på med. Inte heller att behöva renovera dem. Det finns annat att renovera, fast inte just nu.

Stora fönster

Vi skaffar fina och stora fönster. Önskar att man inte skulle behöva tvätta dem. Att de var underhållsfria även när det gäller tvättning av fönster. Men det är än så länge bara en önskedröm. Tänk den dagen vi får robotar i var mans hem som kunde tvätta ens fönster. Säkerligen finns det reda nu robotar som kan det, men de finns inte hemma hos mig. Ännu. På tal om fönster gillar jag stora fönster som släpper in så mycket solljus som de bara kan. Önskar man kunde ha hela taket av fönster, så allt ljus kunde släppas in. Sedan lägger man odlingar inomhus, eftersom det ändå är som i ett växthus, fastän man bor i det.

Ha hus som ett växthus

Läste just det om en familj, som bor i Vänersborg, i tidningen Lantliv, som hade gjort ett växthus utanpå sitt hus. Det måste bli väldigt varmt i det huset, och fuktigt. Jag tror inte huset mår så bra inuti det växthuset. Men det är en rolig tanke, och det är kul med människor som genomför sina idéer! Även om jag inte skulle göra det.

11 Aug 2017