Akta dig för falska takläggare

Det är sommar och högsäsong för lurendrejare över hela landet. Jag läste en artikel i Svenska Dagbladet om just detta, och då det dyker upp nya varje år så tänkte jag dela med mig av lite tips jag själv har fått. 

Seriösa takläggare ger dig en offert

Det finns inget företag som på eget bevåg skulle gå upp på ditt tak för att laga det och sedan ta betalt i efterhand. Det spelar ingen roll om det gäller takläggare i Stockholm, eller en i Piteå. Skulle du bli kontaktad av en seriös takläggare så är det för att de sett att ditt tak inte mår bra, men de skulle aldrig utföra ett jobb du inte beställt själv. Det normala förfarandet är dock att du själv tar kontakten efter att på egen hand sett att ditt tak behöver en översyn. Behöver du en takläggare i Stockholm kan jag rekommendera Wesma som utför både takrenovering och lägger nya tak

Om det ändå händer

Skulle någon knacka på din dörr och hävda att de precis lagat ditt tak, och vill ha betalt så bör du alltid säga nej. Du kan även ringa polisen på 114 14, och om du fotograferar både de personer som ringer på och bilen de använder kan polisen få tag i dem enklare. Om du betalar dem är det svårt att i efterhand få tillbaka pengarna. Om du upplever dem som hotfulla - ring 112 och begär polis. 

4 Jun 2019