Vårstädning som tar andan ur en

 

 

Allting har fallit på plats för mig och ibland nästan nyper jag mig i armen för att kolla så att det inte är en dröm. Jag har gift mig med mitt livs stora kärlek och att få vara med honom varje dag är inte bara lätt, det är alldeles underbart. Han är min vän och mitt stöd genom allt och vi har ofattbart kul ihop. Tillsammans har vi två fantastiska barn på 5 och 2 år. Jag har fått utbilda mig till det jag drömde om som liten och trivs fantastiskt på jobbet och med karriären som advokat i allmänhet. Nu bor vi dessutom i vårt drömhus och jag får ägna mig åt heminredning som är en stor passion.

I denna blogg skriver jag om livet och vardagen med fokus på familj, barn, resor, heminredning och pyssel. Hoppas att du ska trivas!


 

Om Elin

Tidigare skrevs denna blogg av en tjej som heter Elin. Vill du fortsätta följa henne så kan du göra det på Instagram @elingabriellas.

Nu när det är vår är det dags för vårstädning. Varje år gruvar jag mig för det. Vårstädning kräver att man river ut det mesta man har hemma. Sedan ska varenda vrå skrubbas ren, ugnen ska rengöras (görs två gånger per år), badkaren ska rengöras, liksom duschgolvet och brunnen, och tusen andra saker man så sällan tänker på. Det är jobbigt, tar tid men när det är färdigt - vilken känsla det ger!

Känslan av frihet och mys

Det är obeskrivligt härligt när städningen väl är klar. Vad är det ordning och reda gör med oss människor? Varför mår vi så dåligt av oreda och kaos? Visserligen är det högst individuellt, men de flesta människor mår bättre av ordning och reda än av kaos. Mycket få människor gillar att ha oordning hemma hos sig. Till och med djuren önskar få ordning i sina bon, de har oftast en alldeles säregen känsla för ordning, men det är en annan sak. För min del är det en känsla av frihet att ha det rent runt mig. Jag har slängt allt gammalt skräp, jag har gjort rent och då kan jag börja mysa med mina familj igen.

Får tips från nätet

Jag får så bra tips på vårstädning från nätet! Det är många praktiska tips, om man nu inte vet hur man ska gå tillväga. Man kan ha sin egen checklista på var man ska städa. Det finns ju ställen man glömmer bort att städa på. Jag måste säga att jag beundrar städpersonalen, som gör detta varje dag, som har det som sitt jobb. Antagligen trivs de med detta, annars skulle de ju välja att göra annat! Vårstäda du med! Kan jag, kan du också!

12 jul 2017