Varför ska man dränera?

Fastighetere behöver ha en dränering för att leda undan vatten. Det så att inte detta vatten tränger in i grunden eller källaren på fastighten. För då kan det bli fuktskador. Om det blir fuktskador där, så finns det även risk att det sprider vidare, upp i fastigheten. Det kan sätta sig i golv och väggar och då kan det vara så att man måste göra en massa omfattande reparationer. Om du behöver en dränering i Stockholm, av ditt hus eller garage, då kan Lagström Service hjälpa till med det. 

Om du upptäcker att du har fukt i källaren se då till att kontrollera husets dränering. Det är inte säkert att den är bristfällig utan fukten kan bero på andra saker. 

Hur ofta ska man genomföra en husdränering?

Hur länge en dränering hållere, det beror på en mängd olika faktorer. Det går därför inte säga exakt när det är dags att göra en ny. Det kan vara olika beroende på hus. En del fastigheter har dräneringar som fungerar i 50 år, men andra kan ha behov av att göra en ny redan efter 15 år. 

Har du en fastighet som är byggd på 1970-talet eller tidigare är det sannolikt dags att dränera om fastigheten.

Det man bör göra är att efter 30 år från den föregående dräneringen utför en fuktmätning för att kontrollera hur hög luftfuktigheten är i fastighetens källare och i väggmaterialet.  Då ser man om det kan vara läge att göra en ny.

1 apr 2021