Inga beslut är för evigt

 

 

Allting har fallit på plats för mig och ibland nästan nyper jag mig i armen för att kolla så att det inte är en dröm. Jag har gift mig med mitt livs stora kärlek och att få vara med honom varje dag är inte bara lätt, det är alldeles underbart. Han är min vän och mitt stöd genom allt och vi har ofattbart kul ihop. Tillsammans har vi två fantastiska barn på 5 och 2 år. Jag har fått utbilda mig till det jag drömde om som liten och trivs fantastiskt på jobbet och med karriären som advokat i allmänhet. Nu bor vi dessutom i vårt drömhus och jag får ägna mig åt heminredning som är en stor passion.

I denna blogg skriver jag om livet och vardagen med fokus på familj, barn, resor, heminredning och pyssel. Hoppas att du ska trivas!


 

Om Elin

Tidigare skrevs denna blogg av en tjej som heter Elin. Vill du fortsätta följa henne så kan du göra det på Instagram @elingabriellas.

Att fatta beslut om sina egna barn kan vara svårt nog. Som förälder vill man bara det bästa, men vad som är bäst för barnet är ibland svårt att avgöra. Ibland kan man vara på kollisionskurs med sitt eget barn, som vill något helt annat än du. Då gäller det att minnas att det inte är barnet utan du som är vuxen och är den som kan fatta ett vuxet beslut. Tänk er då att fatta beslut om någon annans barn. Det är just det som händer då socialnämnden i en kommun fattar beslut om att omhänderta någon annans barn, med det juridiska ansvaret som Lagen om Vård av Unga-LVU, lägger på våra kommunpolitiker. Det är svårt, många berörs men ibland är det tyvärr nödvändigt.

Beslut kan överklagas

Det går alltid att överklaga beslut. Tycker man att det är ett oriktigt fattat beslut, har du alltid möjlighet att överklaga det. Om du har ett juridiskt biträde, kan du få råd och hjälp att riva upp beslutet, men det kan ta tid. Det viktiga att tänka på är att alla beslut kan överklagas. Är det ett oriktigt beslut kan det alltid rivas upp. Inget är för evigt, även du som medborgare och, som det kan kännas, en liten individ har möjlighet att få rätt mot ett myndighetsbeslut, om du anser att det är fel.

Allmänbildning om juridik för alla

Har du funderingar av juridiska slag, som i exemplet ovan, kan det vara bra att läsa på om olika juridiska frågor. Hjälp finns att få på nätet, läs till exempel rättsskydd.se, en blogg om juridik. Där tar man upp olika rättsfrågor som man kan intressera dig. Det är inte ofta vi behöver ta ställning till spörsmål som kan påverka familjer så mycket som i LVU-fall, men det händer. Det är inte bara

30 jun 2017