Gör om vårt vackra hus

 

 

Allting har fallit på plats för mig och ibland nästan nyper jag mig i armen för att kolla så att det inte är en dröm. Jag har gift mig med mitt livs stora kärlek och att få vara med honom varje dag är inte bara lätt, det är alldeles underbart. Han är min vän och mitt stöd genom allt och vi har ofattbart kul ihop. Tillsammans har vi två fantastiska barn på 5 och 2 år. Jag har fått utbilda mig till det jag drömde om som liten och trivs fantastiskt på jobbet och med karriären som advokat i allmänhet. Nu bor vi dessutom i vårt drömhus och jag får ägna mig åt heminredning som är en stor passion.

I denna blogg skriver jag om livet och vardagen med fokus på familj, barn, resor, heminredning och pyssel. Hoppas att du ska trivas!


 

Om Elin

Tidigare skrevs denna blogg av en tjej som heter Elin. Vill du fortsätta följa henne så kan du göra det på Instagram @elingabriellas.

Nu när det är sommar passar vi på att göra om vårt hus. Allt är lättare när det är varmt ute, och vädret är torrt. Visserligen har vi haft regniga somrar också, men ta i trä, vi hoppas på en solig och torr sommar i år. Som ni ser på bilden gör vi om så att vi har fler balkonger och utnyttjar på så sätt husets olika vinklar och vrår. Samtidigt ska vi faktiskt ta och måla huset. Vi har varit väldigt oense om vilken färg huset ska ha. Det lutar åt vitt, eftersom vitt är funkis-färgen nummer ett. Det är neutralt och bra.

Anlita hantverkare inte lätt

Hitta rätta hantverkare av det rätta virket har inte varit lätt. Vi är nyinflyttade i området där vi bor, och har inga kontakter än så länge, som kan ge oss råd om vilken firma som är bra att anlita. Dock har vi gått efter en hemsida på nätet, en blogg om byggande som har hjälpt oss få tag i rätta personer som gör det noggrant och som vi är så nöjda med - hittills. Än är arbetet inte klart. Min man och jag åker som skottspolingar till och från byggaffären med material som de behöver, och bjuder på fika och pratar med dem. De är riktigt sociala och trevliga.

Blir fint bara det blir klart

Det kommer att bli så fint när det väl är klart. Det ser vi fram emot. Vi har bestämt oss för att använda naturliga material till huset, så vi kommer att använda linoljefärg som hantverkarna själva blandar till med färgpigment, som vi har valt ut. Att använda linoljefärg innebär att målningen kommer att ta längre tid än annars. Målningen måste torka längre tid mellan varven. Men fint blir det bara det blir klart!

6 jul 2017