Barn kan tjäna egna pengar

 

 

Allting har fallit på plats för mig och ibland nästan nyper jag mig i armen för att kolla så att det inte är en dröm. Jag har gift mig med mitt livs stora kärlek och att få vara med honom varje dag är inte bara lätt, det är alldeles underbart. Han är min vän och mitt stöd genom allt och vi har ofattbart kul ihop. Tillsammans har vi två fantastiska barn på 5 och 2 år. Jag har fått utbilda mig till det jag drömde om som liten och trivs fantastiskt på jobbet och med karriären som advokat i allmänhet. Nu bor vi dessutom i vårt drömhus och jag får ägna mig åt heminredning som är en stor passion.

I denna blogg skriver jag om livet och vardagen med fokus på familj, barn, resor, heminredning och pyssel. Hoppas att du ska trivas!


 

Om Elin

Tidigare skrevs denna blogg av en tjej som heter Elin. Vill du fortsätta följa henne så kan du göra det på Instagram @elingabriellas.

Jag måste bara rekommendera den här servicen eftersom den står på barnens sida. Fantastiska kakservice.se står på barnen sida. Här får barnen världens bästa produkter, som mer eller mindre säljer sig självt, som de kan tjäna pengar till klassresa, eller fotbollslaget, innebandyn eller vad det nu kan vara. Framför allt är det klassresan som jag tycker är så viktig. Det är ju inte självklart längre att barnen ska få göra någon klassresa. Så var det inte när jag gick i skolan, då åkte ju alla på klassresa, så är det inte längre. Nu måste ju barnen och föräldrarna se till att de får åka på någon klassresa.

Klassresan viktig för klassen

Den gemensamma klassresan är så viktig för klassammanhållningen, tycker jag. Där får barnen möjlighet att skaffa nya vänner i klassen och de får uppleva något gemensamt. Ofta kan det vara den enda resan som vissa barn får göra, alltså är klassresan viktig ur den synpunkten också. Själv minns jag fortfarande de klassresor vi gjorde (vi gjorde flera). Ibland åkte vi bara på korta resor över några dagar när vi hade undervisning på annat håll. Ibland åkte vi till ett annat ställe bara några kilometer bort.

Viktigt barnen får lära sig ansvar

På gymnasiet åkte vi till Stockholm. Jag kan inte minnas att vi samlade pengar till det, så det är väldigt annorlunda än då jag gick i skolan. Det är just klassresan på gymnasiet som jag minns bäst. De flesta klassresor åker ju utomlands, till Turkiet, Egypten, Italien och runt i världen. Sådana resmål är väldigt viktiga för barnen. Får de själva ansvaret för att samla in pengar till klassresan får de lära sig ansvar, de får lära sig vad det innebär att sälja, ta kontakt med nya människor och spara pengar. Sedan får de ju lön för mödan!

8 aug 2017